YENİLİKÇİ ve İLERİ TEKNOLOJİ

Projeler

Sanal gerçeklik, yapay zeka, simülasyon gibi ileri teknolojileri kullanarak inovatif projeler hazırlanabilmektedir.

VR Tabanlı İnşaat ve Mimari Uygulamaları

Sanal gerçeklik tabanlı simülasyonlar sayesinde inşaat sürecindeki yapıların son hali sanal ortamda incelenebilmektedir, odaların içerisinde gezilebilmektedir. Sanal gerçeklik tabanlı inşaat uygulamaları sayesinde örnek daire (Mock-Up) kurulumu yerine sanal ortamda örnek daireler oluşturulabilmektedir. Kullanıcı oda içerisindeki dekorasyonu, renkleri, dokuları istediği gibi değiştirebilmektedir. Oda içerisinde yürünebilmektedir.

VR Tabanlı Mesleki Eğitim Uygulamaları

Sanal gerçeklik tabanlı mesleki eğitim uygulamaları ile çalışanlar, sanal ortamda oluşturulan iş makinelerini kullanabilirler, sanal müşteriler ile iletişime geçebilirler, özel montaj işlemlerini yapabilirler, mesleği ile ilgili birçok eğitimi uygulamalı olarak alabilirler. Müşteriler ile iletişim eğitimlerinden, iş makinesi kullanımı eğitimlerine kadar birçok alanda kurumlara özel sanal gerçeklik tabanlı simülasyonlar oluşturulabilmektedir.

VR Tabanlı Fizik Tedavi Uygulamaları

Sanal gerçeklik tabanlı uygulamalar hastaların tedavisinde, fizik tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinde kullanılmaktadır. Hastaların motivasyonunu arttırıcı etkiye sahip etkileşimli VR simülasyonlar sayesinde hastanın yapması istenen egzersizleri en uygun şekilde yapması sağlanmakta ve yapılan tüm hareketler raporlanabilmektedir.

VR Tabanlı Fobi Tedavisi Uygulamaları

Hastaların korkularıyla doktor kontrolünde yüzleşmesini sağlayan sanal gerçeklik tabanlı uygulamalar ile fobi tedavileri hastane ortamında etkin bir şekilde yapılabilmektedir. Sanal gerçeklik tabanlı uygulamalar ile hasta, korktuğu nesne ya da durumla karşılaştırılabilir. Kapalı alan korkusu olan kişi kendini bir asansörde hissedebilir, yükseklik korkusu olan biri kendisini bir gökdelenin tepesindeymiş gibi görebilir.

Eğitim ve Değerlendirme Amaçlı Oyunlar

Savunma, eğitim, sağlık, kriz yönetimi, mühendislik ve politika gibi alanlarda bilgisayarlar, mobil telefonlar ve sanal gerçeklik gözlükleri ile oynanabilen ciddi oyunlar geliştirilebilmektedir. Eğlence ve rekabetin olduğu ciddi oyunlar kullanıcıların motivasyonunu arttırmaktadır. Simülasyon içerisinde yapılan uygulamalar ile deneyerek öğrenme imkanı sunmaktadır.

Ciddi Oyun

Eğitim Simülatörleri

Sanal gerçeklik tabanlı simülatörler ile kaptanlık, pilotluk, makistlik, vatmanlık, iş makinesi operatörlüğü eğitimleri verilebilmektedir.

Yapay Zeka Tabanlı Görüntü İşleme Uygulamaları

Görüntülerden öğrenerek farklı görüntüler üzerinde tahmin yapabilen yapay zeka uygulamaları geliştirilebilmektedir. Görüntü işleme uygulamaları için yapay zekanın bir çok farklı dalından yararlanılmaktadır. Günümüzde yapay zeka tabanlı görüntü işleme teknolojilerinin temelini derin öğrenme yöntemleri oluşturmaktadır. Bu yöntemleri kullanarak yapay zeka tabanlı, doğruluğu oldukça yüksek, görüntü tanıma/işleme/değerlendirme yapabilen uygulamalar geliştirilebilmektedir.

Görüntü İşleme

Simülasyon Tabanlı Deney Setleri

Sanal ortamda oluşturulan eğitim seti simülasyonları ile gerçek bir cihaz üzerinde deney yapar gibi öğretici deneyler yapılabilmektedir. Sanal ortamda modellenen eğitim setleri, öğrencilerin teorik konuları deneyler ile daha iyi anlamalarına yardımcı olmaktadır.

Sanal Müzik Aletleri

Kullanıcıların ellerini kullanarak çeşitli sanal müzik aletlerini çalabildikleri sistemler tasarlanabilmektedir.

Canlı Boyama Sistemi

Kullanıcıların boyadıkları deniz canlılarının sanal deniz içerisinde canlandığı ve hareket ettiği sistemler tasarlanabilmektedir.

VR Tabanlı Yangın Söndürme Tüpü Kullanımı Eğitimi

Yangın söndürme tüpünün kullanımını ve dikkat edilmesi gerekenleri içeren sanal gerçeklik uygulaması geliştirilebilmektedir.

Etkileşimli Dans Pisti

Kullanıcıların dans pisti üzerindeki sensörlü yönlendirme ışıkları sayesinde çeşitli dans figürleri yapabildikleri sistemler geliştirilebilmektedir.

VR Tabanlı Müze Uygulaması

Müzede sergilenen bir savaş topu ile ilgili sanal gerçeklik uygulaması geliştirilebilmektedir.

İnteraktif Harita

Kullanıcıların gitmek istediği konumu interaktif olarak haritada gösteren sistemler geliştirilebilmektedir.